Tänään en ole saanut mitään aikaiseksi. Mitään ylimääräistä siis, normaalit kotiäidin rutiinit tulee hoidettua kuten viikollakin. Lauantaisin laitamme myös ulkosaunan lämpiämään hyvissä ajoin, sauna nyt kuumenee nopeasti, mutta vesipata hitaammin. Tänään menimme koko perhe saunalle, vauva uinui vaunuissa, iskällä oli tulitikut ja puutarhaletku mukana. (Olemme laiskoja, emme jaksa kantaa vettä saaveissa). Letkussa on sellainen pistooli päässä, että siitä saa sumua ja suihkua säädettyä. Saunalla huomasin, että tytär tarvitsee lapaset ja lähdin niitä talosta hakemaan. Mies meni laittamaan tulta pesään, tytär jäi saunan kuistille, vaunut muutaman metrin päähän.

Kun olin tulossa takaisin, näin että tyttärellä oli puutarhaletku kädessä.  Tietysti hän ehti alkaa suihkuttelemaan ympäriinsä, ja lopulta vesi ryöppysi suoraan vaunuihin. Äiti toimi kaikkien kasvatusoppien mukaan ja huusi voi p..kele. Vedentulo kyllä loppui, ja mies juoksi saunalta hirveän metakan kanssa. Molemmat lapset rääkyivät. Onneksi olin laittanut vaunuihin sadesuojan, vaikka oli aurinkoista.  Hieman oli pojalla silti naama kostea ja vaunun koppa sisältä, mutta vettähän se vain oli. Tosin kylmää sellaista.

 Vallattoman tyttäreni vastaanottokyky on ollut tänään nollassa, joten en tiedä, onko mikään kielto, selitys tai kehotus mennyt kunnolla perille. Niin että sen muistaisi vielä huomennakin... Veljen kastelu oli selvästi vahinko, siinä määrin siis, että ei neiti sentään tähdännyt vaunuja, sattuivatpa vaan tielle. Toisaalta juuri oli  kielletty koskeminen siihen vesiletkuun, joten...

Räpsin muutaman rauhallisen kuvan kaiken hulinan vastapainoksi.

885348.jpg

885354.jpg

885357.jpg