Syksy on ihanaa aikaa. Harmaata, pimeää, sateen piiskoja. Mutta samalla niin värikästä ja rauhoittavaa. Syksyllä tekee aina mieli istua ulos maalaustelineen ja värien kanssa. En ole ehtinyt, mutta eipä vielä ole ruska-aikakaan.

Kodin yritän pitää vaaleana. Se on välillä haastavaa. Tummat kalusteet vielä menevät, mutta sitten on nämä vihreät ja oranssit ja siniset. Voimakkaat sellaiset, lähinnä vanhoissa verhoissani ja muissa tekstiileissä. En hentoisi niistä luopua, mutta toisaalta en myöskään niitä juuri nyt kaipaa.

Lapsen kalusteet (pöytä ja tuolit) tarvitsivat myös väriä, ja tänä viikonloppuna pääsin sitä urakkaa aloittamaan. Valitsin sävyksi hyvin vaalean, kylmän  violetin. Aikas vaaleaa jälkeä kyllä tulikin... Mutta näillä mennään, jos alkaa ärsyttämään mokoma vaaleus (milloinpa se alkaisi ?), sitten täytyy tarttua pensseliin uudestaan.

Luonnonvalossa sävy on kaunis, kuva ei anna oikeutta. Laitoin mukaan valkoisen nallen, jotta tuolin väri näyttäisi edes vähän joltain muulta kuin valkoiselta =)

871363.jpg